Europese cofinanciering voor open BIM-oplossingen voor wegen

Softwarebranche opgelet: bezig met innovaties rondom open BIM-oplossingen die specifiek gericht zijn op wegen?

Neem dan deel aan de marktconsultatie op Europees niveau die plaatsvindt tijdens de buildingSMART vergadering van 17-19 maart in Stockholm. In een open dialoog, onder meer via een persoonlijk gesprek, kunnen softwareleveranciers en –producenten zich informeren of de cofinanciering (totale waarde: 1,5 miljoen euro) ook voor hen beschikbaar is.

De marktconsultatie vindt plaats via een PCP (pre-commercial procurement, vergelijkbaar met SBIR), een nieuw inkoopproces waarin de publieke opdrachtgever innovaties vraagt aan de markt. In dit geval is die opdrachtgever V-Con, een Europees samenwerkingsverband geleid door Rijkswaterstaat, met als partners het Zweedse Trafikverket (Nationale weg- en spoorautoriteit in Zweden) en twee nationale onderzoeksinstituten: het Franse CSTB  en 'ons' TNO.

Open dialoog
Het doel van V-Con: nationale wegbeheerders in staat stellen om open standaard-software in te zetten voor (snel) weginformatie voor hun levenscyclus en supply-chain processen. V-Con vraagt softwarebedrijven om hun innovatieve plannen op dit gebied kenbaar te maken. De insteek is om de dialoog zo open mogelijk te voeren: daarom kunnen partijen op 19 maart een half uur privé praten met het V-Con team om hun eigen vragen voor te leggen. Alle gesprekken worden wel openbaar gemaakt, maar in geanonimiseerde verslagen.

Meer informatie over deze specifieke PCP is te vinden in deze leaflet

Meer informatie over PCP in het algemeen vindt u in deze brochure via de website van PIANOO

 
rc_icon_oranje Video
rc_icon_lichtblauw Meest gedownload