CB-NL Demo: live een eerste indruk

Hoe gaat het 'online woordenboek' dat de CB-NL gaat worden er nu ongeveer uitzien?
Met trots kunnen we melden dat we -na noeste arbeid- een eerste demo kunnen laten zien van de CB-NL. Deze demo-omgeving is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van de CB-NL. Dit geldt zeker voor diegenen die in de werkgroepen aan de slag gaan met de vulling van CB-NL en de beoordeling van de inhoud.

Wat laat de demo zien?
In de demo-omgeving staan de netwerkstructuur en verder fysieke objecten, functieruimtes en eigenschappen (properties), voor zowel B&U als GWW. Voor het gemak van de werkgroepen wordt deze laatste indeling voorlopig aangehouden in de demo-omgeving.

De opgenomen onderdelen vormen de basis voor het werk van de werkgroepen de komende tijd: zij gaan deze beoordelen, aanvullen, wijzigen, enzovoorts. Ook andere geïnteresseeerden kunnen kijken in de demo-omgeving.  

http://vps16544.public.cloudvps.com/cbnldemo 

Deze link brengt u in een voorlopige online weergave van de inhoud van de bibliotheek.

 • Klik op ‘DEMO CB-NL DEC 2013’

 • Binnen kopje ‘Concept’ vindt u de meer specifieke groep ‘Eigenschappen’

 • Daarin vindt u ‘B&U Property’

 • Daarin weer ‘Grondstuk’
  In het scherm ernaast vindt u de (huidige) informatie over dit concept.


Tip:
Vrij zoeken kan ook:

 • Ga naar Search: vul in "Distributiesysteem", en kies een van de zoekresultaten.


DISCLAIMER

  • Deze demo omgeving werkt NIET in oudere versies van Internet Explorer. Alternatief kunt u Firefox of Chrome gebruiken.

  • De toegepaste URI’s zijn nog NIET definitief. Het wordt daarom ook niet aanbevolen om hier nu al met uw applicaties rechtstreeks naar te verwijzen.

    De vulling is een resultaat van een selectieve conversie uit 2 bron-databases: Semantic Concepts en Cheobs. De inhoudelijke evaluatie van de bibliotheek moet nog plaatsvinden.

  • U kunt momenteel nog geen opmerkingen achterlaten in de applicatie. Hier is wel een invoerveld voor, maar de opmerkingen worden nog niet opgeslagen.

  • Omdat we nog volop in ontwikkeling zijn, kan de server zo nu en dan niet beschikbaar zijn.

  • Er worden 2 verschillende verzamelingen (projecten) getoond in de demo-omgeving: ‘Demo CB-NL DEC 2013’ en ‘DEMO ETIM DEC 2013’. Deze zijn slechts ter illustratie. De weergave van ETIM is nog niet definitief. Onder andere de in ETIM vastgelegde eigenschappen van concepten worden niet getoond.

 
rc_icon_oranje Video
rc_icon_lichtblauw Meest gedownload