Use cases: de CB-NL in de praktijk

De inhoud en werking van de CB-NL is getest, samen met de sector, in zogeheten use cases. Wat zijn dit en welke zijn er gerealiseerd?

Eind 2014 deden enkele marktpartijen mee aan de eerste 'use case dag' van de CB-NL. Aan de hand van een voorbeeld uit hun dagelijkse praktijk werd de werking en inhoud van de CB-NL getest. Kunnen bouwpartijen de concepten vinden die ze nodig hebben voor hun dagelijks werk vinden in de CB-NL? Resultaten: nieuwe inzichten en eye-openers, plus veel vragen, ideeën en aanbevelingen.

De use cases hebben allemaal dezelfde kernvraag: Hoe kan de CB-NL de problemen oplossen die wij ervaren als we van de ene naar de andere standaard gaan, bijvoorbeeld van de eigen objectenbibliotheek naar de Object Type Library van Rijkswaterstaat? Het doel van de CB-NL is immers om die vertaalslagen goed te laten verlopen.

Een aantal use cases zijn verder uitgewerkt met gerichte ondersteuning vanuit CB-NL. De use cases kennen een redelijke spreiding over de sector en type gebruikers. Deze zijn tijdens het slotevent op 15 juni gepresenteerd.


 
rc_icon_oranje Video
rc_icon_lichtblauw Meest gedownload